lauantai 18. tammikuuta 2014

Laitteet saapuivat ja koulutukset alkavat

Ensimmäinen erä opiskelijoiden ja opettajien uusia kannettavia tietokoneita saapui! Torstaiaamuna työhuoneessa odotti iloinen yllätys: 30 kpl Acer Iconia -hybridilaitteita eli tablet-tietokoneita näppäimistötelakalla varustettuna. Maanantaina ja tiistaina alkavat ensimmäiset käyttöönottokoulutukset sekä lukion vertaistukiopiskelijoille että koulun opettajille.

Ensimmäiset omat kokemukset laitteen testaamisesta ovat hyvin lupaavia. Nopea ja ongelmaton alkuasennus ja Windows 8 oli valmis omaa muokkausta ja henkilökohtaisia asetuksia varten. On helppo uskoa, miksi tableteista opetuksessa ollaan innoissaan: Win 8, iOS tai Android, joka tapauksessa kyseessä on pieni ja monipuolinen laite, jolla on helppo tutkia ja jakaa digitaalista materiaalia ja käyttää erilaisia sovelluksia, joten se tuntuisi sopivan opetukseen erinomaisesti.

Toivottavasti myös lukiolaiset innostuvat vastaavalla tavalla. Seitsemän lukion 1. vuosikurssin opiskelijaa osallistuu vertaistukikoulutukseen. Tämä porukkaa toimii sitten muiden lukiolaisten lähitukena, kun kursseilla päästään käyttämään opiskelijoiden henkilökohtaisia laitteita täysipäiväisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti