maanantai 20. tammikuuta 2014

Ensimmäiset kannettavien laitteiden käyttöönotot

Lukiolaisten vertaistukiverkoston jäsenet ovat nyt saaneet kannettavat tietokoneet käyttöönsä ja pääsivät aloittamaan laitteiden testailu. Alkuasennukset sujuivat yllättävän pienillä ongelmilla, tunnissa kaikilla oli laite käyttövalmiina, ensimmäiset päivitykset asentumassa, aloitussivun ja sovellusten muokkaaminen oman käyttöön sopivaksi käynnissä ja verkkoyhteys toiminnassa. Ensimmäisen viikon tehtäväksi tuli käyttää laitetta mahdollisimman monella tapaa, kerätä ylös vastaan tulevia ongelmia, niihin mahdollisesti löytyneitä ratkaisuja sekä kirjoittaa ylös vinkkejä opiskelun tai opetuksen kannalta hyödyllisiltä vaikuttavista sovelluksista, ohjelmista ja verkkopalveluista. Tavoitteena on saada kasaan kattava apupaketti sitä tilannetta varten, kun loput 1. vuosikurssin opiskelijat saavat henkilökohtaiset laitteet käyttöönsä.

Myös ensimmäiset opettajien laitteet saatiin jakoon maanantaina 20.1. ja intoa oli runsaasti ilmassa. Valtaosa alkutoimista sujui ongelmitta, mutta muutamia vastoinkäymisiäkin tuli; lähinnä silloin, kun laitteen käyttäjällä ei ollut olemassa olevaa Microsoft-tiliä. Käytössä olevan sähköpostin varmentaminen ei aina onnistunut ongelmitta... Enimmäkseen homma kuitenkin toimi ja oli hauska nähdä, kun opettajilla laitteen alkuasennusten jälkeen alkoi jo pohdinta siitä, millaiset asiat tulevat oppitunnilla mahdollisiksi, kun opettajalla ja opiskelijoilla on henkilökohtaiset laitteet tunnilla mukana. Keskustelua käytiin mm. kemian mallinnusohjelmista, tiedostojen jakamisesta ja verkko-opetusympäristön nykyistä laajemmasta käytöstä.

Kouluttajan osalta tänään alkaa myös matka BETT-konferenssiin, josta toivottavasti saadaan mukaan runsas ideapaketti koulun opettajille esiteltäväksi ja hyödynnettäväksi. Reissussa on tarkoitus tutustua uusimpiin opetusteknologisiin oivalluksiin ja varsinkin TVT:n tehokkaaseen pedagogiseen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti