perjantai 19. joulukuuta 2014

Pitkään viivästynyt tilannepäivitys: käyttökokemuksia ja huoltoa

Paljon on syksyn 2014 aikana tapahtunut. Päivitysten määrässä tämä ei ole valitettavasti näkynyt; syynä osin koordinaattorin sairasloma ja osin niin monet tapahtumat TVT-rintamalla, että blogikirjoittelu joutui väistämään muun alta.

Opettajien käyttökokemuksia Iconia-laitteista kerättiin kevään ja alkusyksyn aikana. Opettajien Iconia-raportteja ja sekalaisia niksejä ja vinkkejä jaettiin koulun henkilökunnan kesken Edu2.0-verkkoympäristössä sekä LUTO-hankkeen toimijoiden kesken LUTO-blogin kautta (http://norssiluto.blogspot.fi/). Hyvistä kokemuksista muodostui kattava linkkivinkkiwikisivu (http://wiki.helsinki.fi/display/luto/Helsingin+normaalilyseon+LUTO-wiki).

Iconia-laitteiden huoltotarpeet ovat olleet kaikkiaan syksy aikana vähäisiä. Muutamia ongelmia on tullut vastaan telakoiden USB-liittimien toiminnan tai WLAN-ominaisuuksien kanssa. Pari telakkaa meni lopulta takuuhuoltoon ja telakan kytkentöjen korjaamisen tai irtonaisten liittimien yhdistämisen jälkeen telakat ovat toimineet. WLAN-ongelmaan näytti auttavat käyttöjärjestelmäpäivitys: jos järjestelmä oli päivittämättä Windows 8.1 -versioon, jossain vaiheessa saattoi käydä niin, että WLAN-yhteyden muodostaminen ei enää onnistunut. Kun käyttöjärjestelmäksi oli päivitetty Windows 8.1 ja samalla 8.1 päivitetty ajan tasalle, ongelma poistui. Kaikkiaan hyvä oppitunti lukiolaisillekin päivitysten merkityksestä.

Hankkeen kautta hankitut Iconia-laitteet ja niiden käyttökokemukset antoivat jo viime keväänä paljon olennaista tietoa siitä, millaisia ominaisuuksia opiskelijoiden henkilökohtaisilta tietokoneilta kaivataan. Tämän pohjalta syksyllä 2014 opinnot aloittaneita lukiolaisia ohjeistettiin hankkimaan omat tietokoneet lukio-opintojaan varten. Lisäksi hankkeen kautta saatiin tietoja lukiolaisten tietoteknisestä osaamisesta, minkä pohjalta uusille lukiolaisille järjestettiin opiskelutaitojen kurssi, jolla vahvistettiin muun muassa heidän tietotekniikan käyttötaitojaan opiskeluun liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti